La diputada del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, ha reclamat la compareixença en Les Corts del Vicepresident del Consell, José Císcar, perquè done explicacions sobre com s’està aplicant la Llei 19/2013 de transparència, accés a la informació pública i bon govern en l’administració autonòmica.

Segons ha assenyalat Mollà, “el passat més de desembre va entrar en vigor la llei estatal sobre transparència de l’administració pública i des de Compromís estem comprovant com el govern del PP continua actuant de la mateixa manera d’abans de l’aprovació d’esta normativa, aplicant l’obscurantisme a tot allò controvertit sobre la seua gestió”.

“Volem que el senyor Císcar comparega en el parlament valencià perquè explique com es possible comptabilitzar l’aplicació d’esta nova llei amb la croada iniciada en Presidència contra els funcionaris per la publicació en els mitjans de comunicació de factures i documents públics”.

Per a Mollà, “el fet de què des del govern del PP es continue sense facilitar a l’oposició la informació pública que demanem i que inicien procediments de dubtosa legalitat contra els funcionaris fa suposar que en el Consell no s’han volgut assabentar de l’entrada en vigor d’esta llei”.

Sobre la manca de transparència en les despeses de caixa fixa, les filtracions de les quals són ara objecte d’investigació per part del Govern del PP, el grup parlamentari Compromís té iniciats procediments legals. En concret la portaveu adjunta Mónica Oltra presentà un recurs contencions administratiu en el TSJCV contra la negativa del Consell a facilitar l’accés a les factures de les despeses de caixa fixa des del 2006 fins l’actualitat, que està pendent de resolució. De la mateixa manera Compromís també denuncià davant la Fiscalia del Tribunal de Comptes les irregularitats en este tipus de despeses comeses per alts càrrecs de la Generalitat.