La diputada de Compromís Mireia Mollà ha indicat hui que “volem que la Conselleria de Sanitat ens explique si portà a terme inspeccions dels abocadors improvisats que l’Ajuntament d’Alacant habilità en les proximitats de la Via Parc durant la vaga de neteja que va tindre lloc la setmana passada”.

Mollà ha apuntat que “entenem que esta acumulació de residus en dos punts molt pròxims als barris Verge del Remei i Verge del Carme només es pot realitzar si es garanteixen les condicions de salubritat dels veïns i veïnes”.

“Per això, reclamem a Sanitat que explique, en primer lloc, si posà en marxa algun protocol durant la vaga per evitar problemes de salubritat i, en segon, si es controlaren especialment estos punts on l’Ajuntament va enviar els residus”, ha destacat la diputada, que ha afegit que “també volem que l’equip de govern aclarisca si va realitzar esta petició a la Conselleria”.

A més, el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha assegurat que “celebrem que finalment l’equip de govern haja acceptat la nostra proposta de descomptar de la taxa del fem l’import corresponent als dies de vaga, atès que l’Ajuntament tampoc pagarà la part proporcional a l’empresa adjudicatària”.

“Tanmateix, seguim reclamant explicacions sobre esta gestió irresponsable que ha efectuat l’equip de Sonia Castedo, sense portar a terme cap mediació en el conflicte i aplicar mesures que elevaren la tensió, com la contractació d’una empresa per recollir els residus durant els dies de vaga”, ha assenyalat Bellido.