La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha informat avui que “des del nostre grup parlamentari registrarem una pregunta a la Conselleria de Sanitat perquè ens aclarisca si van a mantenir-se dos mamògrafs en el municipi per a reduir la llista de dones pendents de realitzar-se la prova, que en l’actualitat ascendeix a 3.000”.

Mollà ha indicat que “Sanitat va assegurar que la unitat mòbil que es va disposar després que el mamògraf del centre de salut d’Altabix es trencara en el mes de setembre continuaria funcionant per a solucionar el retard acumulat”.

“Així i tot, ens trobem amb que l’aparell instal·lat en la unitat mòbil està tancat i, en aquest sentit, volem que la Conselleria explique si entrarà de nou en funcionament i es complirà realment el seu compromís”, ha destacat.

Alhora, la diputada ha apuntat que “demanem també a la Conselleria de Sanitat que ens indique, en cas que la unitat mòbil seguisca funcionant, per quant de temps ho farà o si hi ha garanties que es quedarà a Elx fins a atendre a la llista d’espera provocada per l’avaria de l’anterior mamògraf”.

Mireia Mollà ha assenyalat que “les queixes de la ciutadania i dels professionals sanitaris han provocat que el Govern valencià reaccione i done una solució a un problema que afecta de manera directa la salut de les dones, però cal recordar la tardança en la resposta del Consell ha causat que moltes d’elles encara es troben a l’espera d’aquesta prova preventiva del càncer de mama i, en aquest sentit, exigim que la situació siga resolta amb la màxima rapidesa possible”.