Compromís es fa ressò de les queixes dels usuaris pels efectes de la no substitució de les vacances dels sanitaris i la conseqüent saturació del centre. I la diputada, mitjançant pregunta per escrit, ha demanat a la Conselleria de Sanitat els motius pels quals no s’ha procedit a la substitució vacacional del personal sanitari, a més del tancament de varies plantes hospitalàries a l’hospital de La Plana.

Oltra ha demanat a la Conselleria de Sanitat que ”done solució als usuaris que porten tot l’estiu lamentant-se per la saturació de l’hospital, per les presses a l’hora de l’atenció mèdica i per la deixadesa per ingressar als malats al centre, aquesta darrera situació que és produeix com a conseqüència del tancament de diverses plantes del centre hospitalari”.

La diputada ecosocialista ha demanat a més al Conseller de Sanitat “no ficar excuses com la disminució d’usuaris per ser període estiuenc, ja que justament això el que provoca és un augment del nombre d’usuaris ja que l’estiu dispara la població en municipis que tenen com a referència aquest hospital”.

“Més de 60 llits d’un total de 250 s’han tancat des de primers de juny fins a octubre, el que du a la saturació del centre hospitalari, aquest model de les retallades, imposat pel PP, representa el fracàs absolut del seu sistema”, ha afirmat categòricament la portaveu adjunta de Compromís.

Per a finalitzar, Oltra ha volgut deixar patent ”el malestar del nostre grup per les retallades en matèria sanitària que aboquen a la ciutadania a la desprotecció més absoluta, i com sempre apostem i apostarem per una sanitat pública, gratuïta i de qualitat”.