El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat una petició de documentació perquè el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “explique amb caràcter d’urgència si són certes les informacions que s’han fet públiques sobre les despeses pagades per Presidència d’unes compres que semblen ser domèstiques”.

Segons Morera, “Alberto Fabra ens deu una explicació a les valencianes i els valencians perquè tenim un greu problema amb el seu govern i amb els components del seu equip, que no saben distingir d’allò que és privat i d’allò que és públic. Ens preocupen molt les informacions que diuen que s’han pagat compres, com preparats d’olla per a casa, perquè es comença comprant això i, si no té conseqüències, qui fa això cada vegada anirà a més”.

Per al portaveu de Compromís, “la societat valenciana està ben farta dels mals gestors, d’aquells qui es gasten els diners públics en qüestions privades, perquè eixes actuacions ens porten a una situació d’absoluta manca de credibilitat de les nostres institucions”.

Morera ha registrat una petició de documentació, perquè Presidència lliure la còpia de les factures de 2012 i 2013 d’una coneguda xarcuteria del centre de València, on Presidència, amb la conformitat de la Secretària Autonòmica d’Organització, Coordinació i Relacions Institucionals de Presidència, Esther Pastor, ha comprat preparats d’olla, pollastre, postres i begudes, en quantitats que semblen ser per a un ús domèstic i no per al Palau de la Generalitat, malgrat que les factures anaven adreçades a la seu del Consell.