Segons Ciscar, pretenen reduir en dos anys en un 81% les depeses d’aquesta instal·lació.

Segons han declarat des de Compromís, “costen d’assumir les declaracions fetes pel vicepresident del Consell, sobre la intenció de reduir un 81% la despesa de l’aeroport en dos anys. Per això li hem presentat una bateria de preguntes a José Ciscar, perquè explique en què consisteix l’anunci fet ahir sobre la reducció de la despesa de l’aeroport de Castelló, ja que existeixen massa dubtes de com interpretar eixes paraules”.

Compromís diu que “assegura que es trauran a licitació els serveis integrals per un valor màxim de 2,5 milions d’euros en el primer any. A partir del cinquè any, i en aconseguir-se els 360.000 passatgers, l’Aeroport suposaria “un cost zero per a les arques públiques”. Però el pressupost per 2013 de l’aeroport de Castelló era de 17 milions d’euros, d’ací fins als 2,5 milions van 14,5 milions; per tant, no se sap a que es refereixen els “serveis integrals”, si inclouen la despesa de personal, les despeses de funcionament, xifrades en quasi 5 milions d’euros, la despesa financera o les inversions reals, o els passius financers, partides aquestes en les quals es gasta bona part de les més de 17 milions del pressupost anual”.

Des d’aquesta formació expliquen que “es marca com a llindar del cost zero els 360.000 passatgers: quan ara 19 dels 59 aeroport que comptabilitza AENA no arriben a eixes xifres d’ús, i sols una dotzena d’aeroports a l’Estat generen beneficis anuals, la resta són deficitaris, tot i tindre milions d’usuaris. Com es compensarà aleshores eixe dèficit a qui gestione i explote l’aeroport? Es parla d’una gestió i explotació externa com si això fóra la solució, però eixe és el problema principal de l’aeroport des de la seua gestació, que cap iniciativa privada s’ha interessat mai per explotar-lo, traure’l ara a licitació per un cost reduït, no és cap garantia de que ningú es pose a explotar-lo i gestionar-lo, Què faria el Consell aleshores?, quin pla existeix en cas de no trobar a ningú interessat, com no s’ha trobat en aquests anys, per dur la gestió indirecta? Si al final, es posa un límit de 2,5 milions en la licitació, però no es descarta la injecció de diners públics per salvar-la, estem igualment en les mateixes; un forat negre incontrolable”.