Oltra: “Si ha sigut possible en el Provincial de Castelló ho pot ser en la resta d’hospitals públics”.

El grup parlamentari Compromís ha reclamat hui al govern valencià que revertisca la privatització de les ressonàncies magnètiques en la sanitat pública, assumint la gestió i explotació de manera directa per part de l’administració.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el fet de què l’Hospital Provincial de Castelló, finalment, assumisca les ressonàncies i no es prorrogue el contracte de privatització és una prova que es pot seguir el mateix procediment en la resta d’hospitals públics”.

“El consorci format per la Diputació i la Generalitat no ha tingut més remei que plegar-se a la realitat dels números, que demostren amb contundència que es produeix un gran estalvi per a l’administració amb la gestió i explotació directa i pública del servei de ressonàncies. En tot este procés ha tingut molta importància el paper dels treballadors de l’Hospital Provincial que han quantificat que l’estalvi que es produirà amb la reversió de la privatització rondarà el milió d’euros anual”.

Per a Oltra, “en este moment queda encara més en entre dit la posició que al respecte està mantenint el conseller de Sanitat, Manuel Llombart, defenent a capa i espasa la privatització de les ressonàncies i oposant-se a totes les iniciatives que plantegem per a recuperar-les per a allò públic”.

Precisament, el grup Compromís acaba de rebre la resposta del conseller Llombart a una iniciativa parlamentària en què es planteja l’avaluació de costos i les possibilitats reals per assumir les ressonàncies magnètiques amb recursos propis de l’administració. En la seua resposta, el conseller assegura que la revisió dels concerts amb empreses privades per a les ressonàncies seria molt costosa perquè la Generalitat hauria d’assumir l’amortització dels equips i la contractació de personal adequat, al temps que afirma que es produiria “una possible disminució de la qualitat assistencial i de l’atenció al pacient”.

“Una resposta inacceptable –ha assegurat Oltra- en què el conseller o menteix o desconeix els plecs de condicions de les privatitzacions de ressonàncies. En el cas del Provincial de Castelló, quan finalitza el concert amb l’empresa privada, el centre hospitalari té la possibilitat de quedar-se amb els equips en condicions molt avantatjoses, a més l’empresa privada ha estat obligada durant la duració del contracte a formar al personal de l’administració en l’ús dels equips”.

“No hi ha cap justificació per a continuar amb la privatització de les ressonàncies magnètiques més enllà dels interessos particulars del govern del PP d’afavorir empreses molt concretes en contra dels interessos dels ciutadans”, ha conclòs Oltra.