El diputat de Compromís denuncia que “de 13.968 escolars procedents d’altres països, només 892 alumnes, el 6% del total, ha estat derivat a centres privats concertats”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat “un clar intent per part del Consell del PP de mirar de desprestigiar l’ensenyament públic, a base de desviar cap a ell el 94% de les filles i fills de la població immigrada. Pretén així que molts pares i mares autòctons, per raons de conflictivitat real o suposada, i de baixada del rendiment escolar, desvien les seues filles i fills cap a l’ensenyament privat”.

Davant d’aquest fet, Pañella ha preguntat “a la consellera d’Educació quins criteris utilitza per a fer que, de de 13.968 escolars procedents d’altres països, només 892 alumnes, el 6% del total, siga derivat a centres privats concertats, mentre que la immensa majoria, el 94%, ho siga cap a centres públics. A primera vista ja s’entén que aquesta no es la proporció existent entre centres públics i concertats que hi ha al nostre país, i per això volem saber quins criteris suposadament pedagògics s’han tingut en compte a l’hora d’adoptar una mesura de tan difícil justificació”.

El diputat de Compromís ha dit que “no sabem què ens respondrà la consellera ni si, com tantes altres vegades, ens esmentarà quatre tòpics com a única resposta. Però sí que puc dir què sospitem que s’amaga darrere d’aquesta actitud: la voluntat de desprestigi de l’escola pública, davant d’aquells pares i mares que, equivocadament, puguen creure que aquesta convivència amb persones vingudes de fora no convé a les seues filles i fills, o bé d’aquells que es puguen espantar per la major conflictivitat que aquest fet puga generar, que en alguns casos pot ser real però en altres només imaginada. L’objectiu últim, no declarat però evident, reduir l’ensenyament públic a un ghetto, on només duguen les filles i fills els pares i mares que no es puguen “permetre el luxe” de dur-los a la privada, ni que siga concertada”.

Pañella ha declarat que “des de Compromís, considerem aquesta política totalment errònia, tant per a l’alumnat autòcton, que perd l’oportunitat d’enriquir-se relacionant-se amb companyes i companys provinents d’altres cultures, com per a l’alumnat immigrant, que perd moltes possibilitats d’integració en la llengua i la cultura del nostre país. I volem deixar clar que, si com esperem, després de les eleccions del 2015 tenim responsabilitats de govern en el tema educatiu, afavorirem que l’alumnat provinent d’altres països puga accedir de manera més equilibrada als diferents centres públics i concertats del nostre país”.