Pregunta al conseller d’Economia “quines gestions ha fet el govern valencià per a protegir el sector de les mesures en matèria energètica que tant el perjudiquen?”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “les últimes mesures en matèria energètica adoptades pel govern espanyol castiguen durament el sector ceràmic castellonenc, sobretot pels canvis introduïts que afecten els sistemes de cogeneració. L’impacte econòmic ha estat calculat per Ascer, la patronal del sector, en unes pèrdues de seixanta-dos milions d’euros anuals, una xifra inassumible per un sector que, si està aconseguint exportar molt, ho fa amb una forta reducció del marge de beneficis, per la qual cosa no pot reduir-los encara més”.

Justament per aquesta raó, Pañella ha preguntat “al Consell del PP quines gestions ha fet per defensar aquest sector, clau per a l’economia castellonenca, davant de les mesures adoptades pel govern de l’estat; i, cas d’haver-ne fet cap, quin resultat han assolit. Perquè tenim la sospita fundada que, una vegada més, l’actual govern valencià s’ha limitat a efectuar declaracions retòriques als empresaris, unes declaracions que no els comprometien a res, però que no ha dut a terme cap gestió seriosa front al govern de Rajoy, davant del qual sempre mostra una total submissió, sempre amb por d’irritar els seus caps de Madrid”.

El diputat de Compromís ha dit que “davant d’aquest comportament submís, volem que queden retratats davant de l’empresariat, dels treballadors i de l’opinió pública castellonenca; perquè tots són conscient que l’aplicació d’aquesta mesura generaria molts perjudicis a l’economia de les nostres comarques i posaria en perill, no ja la creació de nous llocs de treball, sinó el manteniment dels actualment existents. Si el Consell continua afirmant que ha fet alguna cosa al respecte, que es veja obligat a dir quina ha estat, i què han aconseguit d’un govern del seu mateix partit. I si, com suposem, no ha fet res, que la ciutadania sàpiga que el PP és incapaç de defensar els interessos de les nostres comarques, i que els cal un altre govern que no tinga cap dubte a defensar els interessos de Castelló davant de Madrid i de qui siga necessari”.