Compromís acusa a la Conselleria d’Educació d’entrebancar les al·legacions dels centres que perden unitats educatives per l’arranjament escolar.

La diputada autonòmica de Compromís i portaveu adjunta d’aquesta formació, Mònica Oltra, mitjançant pregunta per escrit ha demanat a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport que explique els motius pels quals s’ha donat de termini fins el 2 de Gener, en plenes vacances de Nadal, als centres educatius, per a presentar al·legacions per l’arranjament escolar. Els centres que presenten al·legacions, són els que perdran el proper curs unitats i professorat.

Mònica Oltra ha acusat la Conselleria, de actuar “amb mala fe”, “ja que tancar el termini de presentació d’al·legacions el dia 2 de Gener és entrebancar la feina del Consell Escolar Municipal i de les Juntes de Personal Docent, per ser dates festives; això ens fa pensar, una vegada més, en la manca de transparència amb què actua aquest Govern”.

La diputada ha instat, a més, la Consellera “a fer públic el llistat de centres que perden unitats educatives i els motius que han portat el seu departament a eliminar aquestes unitats”.

“Els reiterats incompliments, per exemple, en els pagaments, que estan patint els centres, o l’estat lamentable d’algunes escoles, amb obres per fer, amb xiquets en barracons, en condicions, en definitiva, que semblen d’una altra època, no els fa reflexionar, però la possibilitat de suprimir, de desmuntar, de massificar el sistema, sorprenentment sí els fa anar a tota paleta”, ha afirmat la portaveu adjunta de Compromís.

Per a finalitzar, Oltra ha instat el Consell a “ampliar el termini perquè els centres puguen realitzar les al·legacions pertinents, ja que és de justícia poder defensar-se contra aquesta pèrdua de professorat i de unitats”.