Compromís considera que els problemes al voltant del València CF que afecten a Bankia i al Consell s’han de solucionar entre aquests, sense que l’assumpte coste “un euro” de diners públics.

Així s’ha valorat després de la reunió que representants del València CF han mantingut amb el portaveu de Compromís, Enric Morera, i la diputada Mireia Mollà, per tractar sobre la situació del club.

La trobada s’emmarca dins de la ronda de contactes que manté el València amb els partits polítics per explicar la situació econòmica de l’entitat.

Morera ha assegurat que és conscient que el València CF està en perill de desaparició si Bankia executa el crèdit de la Fundació per impagament, però també considera que a aquesta situació s’ha arribat per culpa dels qui van dissenyar el crèdit a la Fundació en 2009.

Va recordar que els tribunals han declarat il·legal l’aval d’aquella operació per part de la Generalitat a un préstec de 81 milions d’euros concedit per Bankia a la Fundació València CF.

“Si Bancaixa, ara Bankia, i el Consell van posar un consell d’administració del València CF i un patronat de la Fundació per controlar les finances del club i les seues decisions, ara no poden inhibir-se a l’hora d’arreglar els problemes”, prossegueix Morera.

També ha indicat que si José Luis Olivas, anterior president de Bankia, i Francisco Camps, anterior president de la Generalitat, van posar les bases de l’operació, “els seus successors tenen les seues mateixes obligacions”.

En aquesta línia s’expressa que “Bankia, antiga Bancaixa, ha obtingut del València CF una important suma d’interessos, desenes de milions d’euros i, a més, va designar com a administrador a Manuel Llorente, tal com ell va reconèixer públicament”.

“Per tant, és responsable subsidiària i té l’obligació moral de posar les coses més fàcils. D’altra banda, el Consell, que ha llevat i posat patronats, no pot deixar als peus del cavalls a l’associació civil valenciana més important”.

Sobre la proposta plantejada pels dirigents del València CF i de la Fundació, Morera ha manifestat que els han proposat idees que els han agradat perquè parlen de democratitzar el club i de donar una estabilitat necessària per afrontar nous reptes.

“És cert que, si el València passa per un moment complicat, també ho és que té molt futur, encara que la solució no pot passar perquè es pose ni un euro de diners públics, sinó perquè els culpables d’aquesta situació, que són el govern valencià i Bankia, busquen remeis”, ha agregat.

“Si s’acaba executant l’aval i el València desapareix per culpa del Consell i de Bankia, els perseguirem per acabar amb una entitat molt simbòlica que han instrumentalitzat política i electoralment, portant a la ruïna al club”, ha agregat Morera.