El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha estat clar i contundent en la seua intervenció, després de la Junta de Síndics de les Corts. Morera ha assegurat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha de dimitir “per la seua feblesa, perquè no és capaç de defensar els interessos del poble valencià i perquè la seua submissió als seus caps de Madrid ens farà perdre a les valencianes i valencians vora 500 milions d’euros en 2014″.

Morera considera que la retirada de la reforma estatutària de l’ordre del dia de hui al Congrés, “és una irregularitat, hui el PP ha segrestat la democràcia i ha ignorat i insultat al parlament valencià, perquè en les Corts aprovàrem eixa clàusula que s’ha d’incorporar en l’Estatut, per garantir les inversions de l’estat al País Valencià i ni el Consell ni Cotino tenen competències ni per enviar un fax ni telefonar al Congrés per demanar que això no es tracte hui. Sens dubte, Fabra ha fet el major ridícul que pot fer un president i cal que presente hui mateix la seua dimissió”.

En la seua intervenció, el síndic de Compromís ha recordat que la retirada de la reforma, “és un colp d’estat, perquè si la reforma demana una majoria qualificada, no poden prendre l’acord unilateralment ni impedir que el ple vote sobre eixa qüestió”.

El portaveu de la coalició ha fet al·lusió a l’article 164 del Reglament de les Corts, on diu que les comunicacions del Consell es tractaran al ple o en les comissions i, per tant, ni el president del parlament ni la junta de Síndics tenen potestat per a demanar la retirada d’una iniciativa que ha estat aprovada pel ple de les Corts. Segons Morera, “no es tracta d’un debat administratiu, estan prevaricant a consciència i açò no acabarà ací, com ja vàrem advertir ahir”.

De fet, el portaveu de Compromís ha eixit este migdia cap a Madrid, “perquè a les 16 hores comença el ple del Congrés i si no es tramita, volem estar allí perquè sàpiguen els diputats i diputades del PP, especialment els valencians, que estan cometent una greu il·legalitat i que estan traïnt a les valencianes i valencians, que no ens representen”, segons Morera