El diputat autonòmic de Compromís, Juan Ponce, va preguntar a finals d’octubre passat al Consell sobre els informes de consideracions ambientals sobre el projecte Castor que va presentar o no en el seu dia el Consell, i si es va demanar en cap moment, informe en relació amb els aspectes associats amb els possibles problemes geològics i /o sísmics.

Ponce denunciava que, davant de l’aparent silenci del Consell, el departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya va remetre a un informe a l’octubre de 2008 a la subdelegació de Govern Central a Castelló sobre l’Estudi d’Impacte Ambiental del projecte Castor replet de consideracions ambientals, on entre moltes coses es demanava la conveniència de sol·licitar a l’Institut Geològic de Catalunya informe en relació amb els aspectes associats a aquesta actuació, o el que és el mateix, demanar informes sobre els efectes sísmics del projecte.

La resposta que dóna ara la Consellera Bonig diu que que les al·legacions del Consell al projecte es van publicar en dos BOP. Ací i ací.

En eixes publicacions es veu com les al·legacions del Consell al Castor van ser de pur tràmit, i en cap moment es va demanar cap informe amb els aspectes associats amb els possibles problemes o riscos geològics i /o sísmics, i les consideracions ambientals al projecte són mínimes.