El portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, ha manifestat que “les receptes del PP no han ajudat en absolut” en un 2013 “molt trist, molt negatiu”, el que “el punt final ha estat que, si per 40 milions d’euros han tancat Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), ningú no es creu que estiguem millor”.

Morera manté que “és evident que el que va anunciar Alberto Fabra en 2012 en el seu discurs d’Any Nou no s’ha complit” atès que, al seu parer, no s’ha “millorat en decència pública” ni tampoc “en economia ni en regeneració democràtica” i, a més, “l’empobriment ha continuat”.

El parlamentari de Compromís ha indicat que “pot ser que les xifres macroeconòmiques puguen apuntar a una situació d’estabilitat o d’acabar amb la fossa”, però incideix que “altres mesures econòmiques i socials haurien estat més positives per a eixir més ràpid de la crisi”.

Morera no confia que el discurs d’Any Nou que el cap del Consell pronunciarà aquest dimarts, 31 de desembre, “anuncie res positiu perquè en 2014 superem -que és el que desitgem tots, ha postil·lat-, aquesta situació de devaluació social i econòmica”.

Des de Compromís es marquen com a “objectiu número 1” la recuperació econòmica i “contribuir a eixir de la crisi”, amb la proposició de llei per a la recuperació del deute històric de l’Estat amb el poble valencià com a “primera aportació en eixa recuperació”.