El diputat de Compromís denuncia “l’intent del Consell de cobrar als majors ingressats en residències públiques 14 mensualitats per la seua estada”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha qualificat de “cinisme inacceptable” la comunicació que els ha fet arribar el Consell a totes les persones majors que resideixen en centres públics de la Tercera Edat, una mena de “regal de Nadal enverinat”, en la qual se’ls comunica que, a partir del gener, hauran de pagar 14 mensualitats anuals per la seua estada en aquests centres”.

El diputat de Compromís ha dit que “ni la majoria absoluta que encara té el PP a les Corts Valencianes li dóna poder per a canviar el fet que l’any consta de 12 mesos, i no de 14, com pretén amb aquest cobrament de “14 mensualitats”. Evidentment, el que el PP del Consell pretén, amb aquesta mesura que força al màxim la gramàtica, és augmentar, i en no poca quantitat, la mensualitat que els cobra per la seua estada. I no ha tingut millor ocurrència que afegir-los aquestes “mensualitats extra”; i ho fa tenint la barra d’utilitzar com a curiós argument que ells també cobren “14 pagues”, com si les dues extres anuals també comportaren un augment de dies d’estada, de menjars consumits o de serveis a prestar-los”.

Davant d’aquesta situació, Pañella ha presentat “una pregunta parlamentària a la consellera de Benestar Social, perquè ens explique, si és que pot, “com es justifica aquesta pujada encoberta dels serveis per a majors residents, atès que és un abús que se’ls cobren 14 mesos quan només hi resideixen 12”. I és que el cinisme i el menyspreu cap a les persones afectades que significa aquesta mesura, i sobretot la seua pseudojustificació, adreçada a més a les persones més vulnerables per l’edat i sovint pels recursos econòmics de què disposen, faria caure la cara de vergonya a qui encara en tinguera un mínim en la seua consciència”.