La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha mostrat el seu rebuig a què la Conselleria de Benestar social realitze reduccions de places en algunes residències per a persones majors quan actualment hi ha 3.182 sol·licitants que es troben en la llista d’espera per a accedir a les residències públiques i concertades del territori valencià.

Des del grup parlamentari Compromís es realitzà una pregunta parlamentària al Consell en què s’inquiria pels motius pels quals en els darrers anys s’han eliminat 100 places de la Residència de la Tercera Edat de Carlet. En la seua resposta la Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, reconeix que eixa residència ha comptat amb 520 places fins l’any 2008 i que en l’actualitat disposa només de 420 places. La consellera justifica esta reducció de places en què “la demanda d’usuaris vàlids sempre ha sigut inferior a l’oferta existent, no cobrint-se la màxima capacitat del centre”.

Per a Oltra, “esta explicació de la consellera a la reducció de places no té cap sentit, tota vegada que, com reconeix la mateixa Asunción Sánchez Zaplana en una altra resposta a iniciatives parlamentàries de Compromís, en l’actualitat hi ha una llista d’espera de més de 3.000 persones majors per a entrar en residències”.

Concretament, segons informa la Conselleria de Benestar Social, la llista d’espera en residències per a persones majors no depenents és de 825 persones (313 a Alacant, 275 a Castelló i 237 a València). Mentre que en el cas de les places en residències per a persones majors depenents la llista d’espera s’eleva fins les 2.357 persones (1.288 a Alacant, 276 a Castelló i 793 a València).

“És una falta de respecte a les persones que estan en llista d’espera que la consellera justifique la reducció de places d’un centre en l’adequació de les places a la demanda, quan hi ha tanta gent esperant obtindre una plaça que l’administració no és capaç de subministrar-li. Almenys, des del govern del PP podrien tindre la decència de no mentir quan es posen en evidència les brutals retallades que estan aplicant a les ajudes i als serveis bàsics de les persones que més suport necessiten”, ha assegurat Oltra.