El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “la nostra satisfacció i la nostra solidaritat amb la comunitat universitària de Castelló, des del mateix rector i el seu equip als estudiants i treballadors de la UJI, per la lliçó de realisme que han donat durant l’obertura del curs acadèmic, davant del representant del Consell del PP.

Pañella ha dit que “les fantasies triomfalistes que pretén vendre’ns el govern valencià, en clar contrast amb la realitat, van provocar la indignació de moltes persones, que van abandonar la sala en mostra de protesta. Com a contrast amb aquesta actitud, des de la UJI s’ha denunciat amb claredat l’actual situació i s’han exigit remeis realistes per a fer-li front. Aspectes com l’augment desmesurat de les taxes combinat amb la retallada de les beques; els continus entrebancs a les noves titulacions, sobretot Ciències de la Salut, impedint la contractació de professorat; la descarada preferència que des del govern valencià es dóna a les universitats privades sobre les públiques; el deute cada vegada major pels impagaments d’aquest govern, que amenaça colapsar la UJI i la resta d’universitats valencianes… Tots aquests temes van ser denunciats en l’acte d’obertura, que va ser d’un realisme i d’una concreció contundent”.

El diputat de Compromís ha dit que “si el Consell del PP tinguera un mínim de dignitat, prendria bona nota de tots aquests greuges i demandes de la comunitat universitària i actuaria en conseqüència, capgirant per complet la seua actual política sobre el sector. Però no farà res d’això, tots ho tenim clar; continuarà la seua actuació contrària a les universitats públiques i a la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat, i seguirà així fins que la força de la ciutadania, exercida a les urnes, els faça fora. Llavors caldrà afrontar, des de uns nous paràmetres realistes, la greu situació en què es trobaran les universitats públiques, i començar a col.laborar amb elles de cara a la seua recuperació”