La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, ha criticat que el Consell haja encarregat un informe a la consultora Pasiphae, propietat de l’exministre i anteriorment president de Vueling, Josep Piqué, sobre l’aeroport de Castelló que va costar 16.000 euros i que, al seu parer, podrien haver elaborat tècnics de l’empresa pública.

Oltra ha advertit que aquest informe podria haver estat encarregat tant a l’equip tècnic en nòmina de l’empresa pública o la consultora Deloitte, amb la qual existeix un contracte de “molts milers d’euros”.

Oltra lamenta que el Consell no informe en la resposta per escrit a les preguntes que va formular a les Corts, sobre si s’ha lliurat o no aquest estudi, ni de les seues conclusions.

La resposta del conseller d’Economia, Máximo Buch, indica que aquest informe “no tenia només com a objecte la reducció de la despesa, sinó la valoració de les actuacions en matèria de certificacions i promocions comarcals de la infraestructura”. També la petició d’informació disponible, tant interna a l’empresa com a provinent de les administracions i institucions corresponents, sobre el procés de certificació de l’aeroport i els contactes qualificats que es van establir, bé amb empreses d’aerolínies, o altres tipus d’empreses relacionades amb l’activitat aeroportuària en les tasques de promoció comercial de la infraestructura”.

Per a la diputada de Compromís, “ara amb Piquè fora de Vueling, el Consell ja s’ha oblidat d’ell i es dedica a implorar a Ryanair com a opció possible” per a l’aeroport de Castelló.