El grup parlamentari Compromís ha registrat hui una petició de compareixença en Les Corts del Cap de la Policia Autonòmica, Álvaro Rodríguez Fernández, per què explique la desproporcionada actuació policial davant les protestes dels treballadors de RTVV en els actes del President de la Generalitat, Alberto Fabra.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Mireia Mollà, “hem pogut comprovar com des de l’equip de seguretat d’Alberto Fabra s’ha agredit hui a una periodista que cobria un acte públic a València en què participava el President de la Generalitat. El desplegament policial que acompanya ara a Fabra per a protegir-lo de les protestes dels treballadors de RTVV ha augmentat d’una manera tan exagerada que dificulta que els professionals dels mitjans de comunicació realitzen la seua feina”.

“La presència i actuació policial s’ha de regir per l’oportunitat i la proporcionalitat i en este sentit la incomoditat del President Fabra davant les protestes per la seua gestió no justifica les exagerades mesures de seguretat que s’estan prenent”.

Segons ha explicat Mollà, “reclamem la compareixença del Cap de la Policia Autonòmica en el Parlament valencià a més de per l’exagerat desplegament policial en els darrers actes públics de Fabra per a explicar també l’actuació de la Policia Autonòmica en l’esperpèntic tancament de les emissions de Canal 9 el passat 29 de novembre en el centre de producció de programes de RTVV a Burjassot”.