El PP ha rebutjat aquest dijous en el ple de les Corts Valencianes crear en la Càmera una comissió d’investigació sobre el cost de construcció i explotació de l’aeroport de Castelló com demanava Compromís, al mateix temps que ha defensat aquest tipus d’infraestructures per “generar creixement i riquesa en les províncies on se situen”.

Amb aquesta proposta, recolzada per tota l’oposició, la coalició d’esquerres pretenia també tenir dades sobre “les condicions de resolució del contracte entre Aerocas i Consesiones Aeroportuàries (Conaer)”.

La diputada ‘popular’ Fernanda Vidal, que ha contestat a la petició de Compromís, ha xifrat en 111 milions d’euros el “preu final de les obres” d’aquest recinte i ha assegurat que el Consell “aposta per l’aeroport que desenganxe el desenvolupament de la província” de Castelló com a “complementari al de València” i que està “amb els sectors empresarials, lluitant per una reivindicació històrica” que suposa “una porta oberta al futur i a l’economia” d’aquest territori.

Vidal ha rebutjat la comissió d’investigació perquè ja s’ha facilitat informació sobre la construcció d’aquest aeroport en diferents ocasions. “Per informació, per descomptat, no ha estat”, ha destacat, al mateix temps que ha indicat a l’oposició que enguany “ha tingut l’oportunitat de tenir informació sobre aquest tema” amb les compareixences que han sol·licitat, amb les preguntes per escrit i orals presentades i amb les sol·licituds de documentació i proposicions de llei plantejades sobre aquest assumpte.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha considerat “necessària” aquesta comissió per a saber “què s’ha gastat i quines possibilitats de funcionament té un aeroport que després d’anys inaugurat” segueix aturat i “fent riure”.

Ha assenyalat que aquest ha estat un projecte que “ha posat a tots els valencians en el mapa dels projectes irrisoris”, a més d’opinar que ha estat “poc exemple moral i econòmic”.

En aquest sentit, Pañella ha asseverat que hi ha “molts elements per a demanar que s’investigue” la construcció d’aquesta infraestructura i que “tots els valencians sàpien el cost dels capritxos de Carlos Fabra, secundats pels diputats del PP”.

Igualment, ha criticat que les xifres de l’aeroport de Castelló “ballen” i són “diferents” segons siguen “les compareixences dels consellers”, així com que no hi haja data d’obertura ni dades sobre les empreses interessades en la seua gestió. “Se segueix enterrant diners” per a diferents obres, donant “costos addicionals”, amb “quantitats immenses de diners dia després de dia i no funcionant”, ha censurat.

El diputat de Compromís, que ha indicat que es tracta d’una “infraestructura que omple de vergonya amb el monument del corrupte -en al·lusió a Carlos Fabra- en la porta”, ha lamentat que mentre “se segueix invertint en un aeroport que no porta més que burles i despeses”, el PP haja aprovat el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i l’acomiadament dels seus treballadors.

Fernanda Vidal, que ha censurat que Compromís estiga “ridiculitzant una infraestructura molt important per a la província de Castelló”, ha considerat que Pañella no ha donat “cap justificació” per a crear la comissió d’investigació i ha insistit que es “té tota la informació” necessària.

Així mateix, ha assegurat que Aerocas ha estat auditada per la Sindicatura de Comptes i ha afirmat que el cost d’aquest recinte ha estat menor que el de Múrcia, Ciudad Real, Huesca o La Rioja. La parlamentària del PP ha ressaltat també que hi ha empreses interessades en aquest aeroport però ha descartat “dir quins” perquè “com en tot contracte mercantil cal esperar al final”.

Josep Mª Pañella l’ha acusat de defensar el projecte de “un delinqüent”, en al·lusió a Carlos Fabra.