La diputada autonòmica de Compromís Mònica Oltra va portar a les Corts Valencianes la denúncia de la Plataforma de la Dependència de Castelló, que va assegurar que un 20 per cent de les receptes no es retiren de les farmàcies perquè els afectats no poden pagar-les. Segons el col·lectiu, moltes famílies no poden assumir el cost dels medicaments, per aquest motiu que s’exigisca que es restituïsca la gratuïtat per als menors discapacitats.

Oltra va preguntar al Consell si pensava rectificar aquesta situació “i fer alguna cosa”. Segons la diputada, el conseller de Sanitat, en una resposta parlamentària, “deixa clar que no pensa fer absolutament res davant d’aquesta situació”, ja que s’”excusa” que és l’Estat el que determina les prestacions a les quals té dret cadascun.

“La Conselleria de Sanitat evita qualsevol compromís de buscar eixides alternatives ni tampoc insta l’administració central a corregir aquesta situació, la qual cosa suposa una anomalia democràtica”, assegura la diputada autonòmica.

Per a Mònica Oltra, això mostra a la societat valenciana “el tipus de dirigents que tenim, que continuen preocupant-se més de seguir el dictat de Madrid que de donar solució als problemes dels valencians menys afavorits, com en aquest cas els dependents i els menors amb discapacitat, en una clara demostració de la insensibilitat i incapacitat dels nostres dirigents”, conclou la parlamentària de Compromís.