Compromís per Burjassot, mitjançant el grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes, ha presentat una bateria d’esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana perquè reflectisquen inversions al nostre poble que no apareixen als pressupostos del 2014.

Emili Altur, Portaveu Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, ha destacat que “les nostres reivindicacions, gràcies a la marginació que pateix Burjassot per part de la Generalitat Valenciana, s’han convertit en històriques, com ara la construcció d’unes noves instal·lacions per al CEIP Sant Joan de Ribera, l’ampliació de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, inversions a les Sitges, l’aïllament acústic de la Pista d’Ademús, un accés de vianants a l’horta a través de l’estació de Metro de Burjassot, el soterrament de les vies, i un carril bici que enllace amb la ciutat de València”.

Altur ha explicat que “el Col·legi Públic Sant Joan de Ribera té més de 50 anys i, malgrat haver estat aprovat el projecte arquitectònic per a la seua substitució, la Conselleria d’Eduació ha decidit no executar-la i realitzar certes reparacions, que encara tampoc no s’han iniciat. Reclamem l’enderrocament i la construcció d’un nou centre, ampliat a les dependències annexes que cedeix l’Ajuntament de Burjassot”.

Per altra banda, “el 16 d’octubre de 2013 s’inaugurà la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva de Burjassot, situada al Centre de Salut Burjassot II. Aquesta unitat només presta el seu servei els dimecres, traslladant l’equip mèdic des del Centre de Salut de Montcada, per això demanem que s’incloga als Pressupostos de la Generalitat de 2014 una dotació per a la contractació de personal propi que oferisca el servei de dilluns a divendres al Centre de Salut Burjassot II”.

El portaveu municipal de Compromís a Burjassot ha afegit que des de Compromís “considerem urgent la millora de les Sitges de Burjassot i el seu entorn per a adaptar-ho a un ús cultural, turístic i recreatiu. Malgrat que la propietat pertany a l’Ajuntament de València, en tractar-se d’un bé únic, catalogat com a Monument Històric Artístic, hauria d’incloure’s als Pressupostos de la Generalitat finançament dels estudis multidisplinars que defineixen la reforma”.

Una de les reivindicacions històriques del BLOC, ara Compromís, ha estat l’insonorització de la CV-35 al seu pas per Burjassot, “la Pista d’Ademús (CV-35) des del Parc Alban fins al campus de Burjassot de la Universitat de València i RTVV travessa la part urbana del poble de Burjassot, a pocs metres dels habitatges, produint un soroll inacceptable. De forma incomprensible no està insonoritzada aquesta autovia. Demanem l’aïllament acústic en aquells trams on hi ha habitatges”.

També històrica ha estat la que afecta al Metro. “La supressió d’alguns passos a nivell del Metro ha produït l’aïllament absolut de l’horta de Burjassot del nucli urbà. Amb vehicle es pot accedir per Godella o pels ponts junt a la Ronda Nord, però per a vianants l’únic pas prop del centre del poble és l’estació de Burjassot, el pas actual de l’estació de Burjassot és difícil, pedregós i brut. Demanem el seu condicionament i senyalització”.

I clar està, Compromís continua demanant el soterrament, ja que, tal i com explica Altur, “una part molt important del nucli urbà de Burjassot es troba dividida en dos per les vies de la línia 1 del Metro, sent el barri de l’Empalme el més afectat, ja que és pràcticament una illa dins de les dues línies de Metro i la de Tramvia que l’envolten. Demanem que siga inclosa una partida als pressupostos per al soterrament de les vies de la línia 1 del Metro al seu pas per Burjassot”.

Per últim, una de les demandes de Compromís per Burjassot per a ser inclosa als pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any 2014, és una bona connexió amb bicicleta. “Actualment”, ha finalitzat Emili Altur, “el carril bici connecta les ciutats de València i Burjassot a través del pont que creua la Ronda Nord (CV-30) al seu pas per la parada de Metro i Tramvia “Empalme”. Considerem que aquesta única connexió de carril bici entre les ciutats de València i Burjassot és insuficient. És per això que demanem que s’incloga als pressupostos de la Generalitat Valenciana la construcció d’un carril bici que connecte ambdues ciutats pel camí que transcorre paral·lelament a la Ronda Nord (Av. Germans Machado) i l’horta, sense perjuí a l’horta. Aquest carril bici connectaria amb el mateix que ja hi ha en funcionament a Burjassot a partir de l’entrada a Burjassot (des de València) per la Ronda Nord (eixida “Burjassot centre).