El diputat de Compromís recorda que “la nostra organització du anys denunciant aquesta situació, que sempre ha importat ben poc als successius governs de Madrid”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “a bones hores han descobert que les comarques de Castelló haurien de rebre 124 milions d’euros anuals més, i encara ens pareixen molts pocs, perquè el nostre finançament fóra just! Ho dic perquè les organitzacions que integrem Compromís duem anys denunciant aquesta injusta situació, tan nefasta per als interessos econòmics i socials de la província; però tant des del PP com des del PSOE no se’ns ha fet mai cas, i s’han estimat més mirar cap a un altre costat”.

Pañella ha recordat que “aquestes reivindicacions econòmiques han estat sempre considerades per part de les dues forces polítiques estatals com una mena de “manies dels nacionalistes”. Però ara, finalment, quan la situació ha arribat a esdevindre insostenible, han descobert tot de sobte que el finançament que rebem, que patim més bé hauríem de dir, és completament injust. Benvinguts a la realitat, encara que hagen fet bastant tard en el seu descobriment!”

El diputat de Compromís ha dit que “el que ens preocupa ara és si darrere d’aquest “descobriment” hi haurà alguna conseqüència pràctica o no. Perquè si el PP i el PSOE valencians han de continuar absolutament supeditats en aquest tema a les ordres que els arriben de Madrid, com ha passat fins ara, tot quedarà en no res. Només cal veure com el ministre Montoro ha fet posar ferms Alberto Fabra i tot el Consell valencià, negant-se en rodó a parlar d’aquest dèficit de finançament. I estem segurs que el mateix passaria en el futur, com ha passat ja en el pasat, amb els socialistes. Només la presència d’una força pròpia i creixent, sense subordinacions a interessos extravalencians, com és Compromís, podrà propiciar l’aparició de canvis en aquest repartiment del finançament, de manera que no siguen, com fins ara, tan desafavorables als interessos del nostre poble”.