Les reaccions de Compromís sobre la condemna a Carlos Fabra a quatre anys de presó no s’han fet d’esperar. El diputat de la coalició per Castelló, Josep Maria Pañella, considera que fa l’efecte que al PP “se li va a amuntegar la faena a l’hora de cercar signatures perquè els seus condemnats siguen indultats i no vagen a la presó. La condemna de quatre anys de presó per a Carlos Fabra és suficient, en la nostra opinió, i, almenys farà que aquest “ciutadà exemplar” –en paraules de Mariano Rajoy-, tinga un càstig. Esperem que l’altre Fabra, Alberto, prenga nota i expulse de les Corts Valencianes el més prompte possible a tots aquells que han seguit els procediments de Carlos Fabra i que, amb tota seguretat, seguiran el seu destí marcat per la justícia”.

Segons Pañella, “la indignitat d’una persona que, sent president provincial d’un partit, president d’una diputació i regidor, haja comès uns delictes fiscals pels quals ha sigut condemnat, no és cap exemple, no és cap ciutadà exemplar i avui, dia en el qual la justícia ha actuat, el PP deu una explicació i una disculpa pública a la ciutadania, perquè el PP ha eixit sempre en defensa de Carlos Fabra i el PP ha permès que eixe delinqüent ocupe càrrecs públics des dels quals ha pres decisions que ens han costat molts diners a tots i totes, com per exemple el famós ‘Aeropuerto del Abuelito’”.

També el diputat per Castelló de Compromís ha lamentat que la causa d’on va eixir els diners defraudats “no s’haja investigat més i condemnat, ja que l’origen de l’enriquiment il·lícit prové de les pràctiques fraudulentes i corruptes d’un administrador que ha estat utilitzant el seu càrrec polític per a enriquir-se i enriquir als seus. Creiem que el cas Fabra tenia més profunditat i havia d’haver-se resolt amb una condemna major per un major nombre de delictes, no solament els fiscals”.