Compromís denuncia que els valencians han pagat 135 milions d’euros per la inútil prova de sonometria inventada pel Consell

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui que la instauració per part del Consell des de l’any 2004 d’una prova de sonometria, inexistent a la resta de l’estat espanyol, per a superar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) ha reportat a les empreses concessionàries uns ingressos extra de 135 milions d’euros.

La prova de sonometria inventada pel govern del PP només es obligatòria per als cotxes matriculats en el territori valencià. L’existència d’esta prova provoca que els vehicles valencians no puguen passar la ITV en estacions de fora del País Valencià, ja que podrien ser multats en no tindre passada la sonometria.

La sonometria té un preu d’uns deu euros que se sumen a la resta del cost de la ITV, cosa que encareix la inspecció obligatòria de vehicles en el territori valencià fins situar-nos com l’autonomia on més car és passar-la. Així la mitjana estatal del preu de la ITV és de 31,91 euros, mentre que al territori valencià esta mateixa revisió costa 63,23 euros.

D’esta manera el govern del PP fa pagar als valencians, amb una prova de sonometria que no té cap sentit, uns 15 milions d’euros anuals que ingressen les empreses que gestionen les ITV des de la privatització del servei, el que suposa uns 135 milions d’euros entre 2004 i 2012.

Segons denuncia Ferri, “la sonometria en les ITV és una prova inútil, perquè els elements que s’examinen en esta prova ja estan inclosos en la revisió mecànica del vehicle. A més hem pogut constatar, després de reclamar-ho reiteradament, que el Consell és incapaç d’aportar ni un sol informe tècnic que avale la instauració d’esta prova”.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *