El portaveu del Grup Parlamentari Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha explicat hui en el ‘Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània’ que la seua formació aposta per un nou model de finançament autonòmic basat en el “concert econòmic responsable”.

“La nostra proposta és un model estable per a tota Espanya a través del concert econòmic responsable”, ha defensat Morera durant la seua participació en el citat acte informatiu.

“A Espanya hi ha una asimetria, hi ha dues comunitats que ara tenen concert econòmic, i açò podria traslladar-se i ser útil a totes”, va suggerir el líder de Compromís, que, en aquest punt, va explicar el concepte de “responsabilitat”.

“Si tu et dediques solament a rebre i a gastar recursos sense pensar en altres criteris, et vas irresponsabilitzant, no vas creant les condicions perquè l’economia de la teua comunitat autònoma siga productiva i estàs abocat al drama. En canvi, si tu t’has de preocupar d’arreplegar els ingressos de la teua comunitat autònoma, faràs el possible perquè la teua economia siga productiva”, ha exemplificat el portaveu de la formació, que ha volgut subratllar, a més, que “en les comunitats autònomes on hi ha concert econòmic el nivell d’atur és molt inferior i el nivell de benestar és molt superior”.

“És evident que fins ara els models anteriors de finançament han perjudicat als valencians, ens han dotat de menys recursos que a altres comunitats autònomes”, ha reivindicat Morera en l’acte informatiu, organitzat a València per Nova Economia Fòrum.

En aquest sentit, el líder de Compomís també ha aprofitat per a criticar l’actitud del president Alberto Fabra, a qui ha demanat que “exigisca al Govern de Madrid el deute històric de l’Estat amb el País Valencià”.

“Ara el que tenim és un president que diu que la inversió pública territorialitzada és bona i resulta que hi ha una minva de 450 milions d’euros”. “Cap a on ens porta açò?”, es va preguntar Morera. “Al tancament de l’autonomia, com ja ha fet amb radiotelevisió valenciana”.

“Les nostres competències estan infrafinançades i, per tant, necessitem un model útil per a totes les comunitats autònomes; aquesta és la proposta que fa Compromís, amb l’informe elaborat per la seua comissió d’Economia”, ha insistit Morera.