Diu que “alguns encara no han perdonat que Europa els haja obligat a renunciar al seu absurd projecte de pas per Canfranc, i ara es dediquen a posar-li pals a les rodes”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha condemnat “de manera taxativa, l’enèssima maniobra del govern espanyol contra el Corredor Mediterrani. Com que ja no poden continuar oposant-se obertament al seu traçat, perquè la Unió Europa els ha marcat clarament el recorregut, ara volen diluir la seua realització en un estrany poti-poti, en el qual entrarien juntament amb ell projectes més que discutibles, com serien la construcció de l’AVE de Madrid a Galícia”.

El diputat de Compromís ha expressat “la nostra esperança que Europa no es deixe enganyar pel que fa a les ajudes per a la realització d’aquests projectes, i sàpiga diferenciar clarament per una banda una necessitat global, que afecta i interessa tot el continent, i per l’altra les “ocurrències genials” del govern del PP –com abans del del PSOE— de crear AVEs sense massa sentit, fonamentats més en raons electoralistes dels presidents del govern i els ministres de Foment de torn que no en autèntiques inversions de tipus econòmic, com sí que ho és el Corredor Mediterrani”.

Pañella ha afegit que “m’agradaria escoltar ara les protestes i la ferma oposició a la maniobra per part dels diputats castellonencs, i valencians en general, del PP i del PSOE, davant d’aquesta maniobra de “l’embolica que fa fort”, que posa en perill la ràpida execució de les obres del Corredor, diluint-les en un conjunt de projectes d’interés econòmic molt desigual. Per desgràcia, igual que dic que m’agradaria escoltar aquestes protestes, confesse també que no espere que aquest desig es faça realitat. La seua submissió a les ordres de les direccions estatals dels respectius partits ja s’encarregarà d’impedir-ho”.