El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat este dimarts que presentarà una “queixa formal” per la forma “arbitrària, partidista i injusta” amb la qual la presidència de la cambra autonòmica ha decidit ocupar tots els llocs de la llotja d’invitats de l’hemicicle i en què ha denunciat el “veto” als seus propis convidats, entre els quals hi ha, un membre de l’Associació de Víctimes del metro.

Morera ha explicat que els seus convidats estaven acreditats “en temps i forma” però han hagut de seguir el ple “des de la sala Vinatea, perquè tots els seients de públic de l’hemicicle han estat copats per secretaris autonòmics, directors generals i alts càrrecs del Consell”.

En esta línia, ha criticat que la llotja del Parlament “ha estat completada per alts càrrecs del Consell, mentre que els convidats de la resta de grups han estat ubicats a la sala Vinatea”. Segons Morera, un dels seus convidats “vetats” a la llotja és “un conegut membre de l’Associació de Víctimes del metro, a qui Juan Cotino va oferir treball per a comprar el seu silenci”.

Morera ha qualificat de “vergonyós i molt reprovable el comportament del president de les Corts, que preferix omplir la llotja d’invitats de ‘palmeros’ i no donar cabuda a representants de la societat civil”. Entre els convidats “vetats” a la llotja, està també el diputat al Congrés de Compromís, Joan Baldoví.

“La gravetat del tema, tot i això, és pitjor si tenim en compte que hui molts secretaris autonòmics i alts càrrecs estaran seguint el debat i no desenvolupant el seu treball en les seues conselleries i organismes oficials dels quals cobren, el que demostra la poca estima que tenen a la seua feina i, a més, són la prova més fefaent que el gran caos de l’administració valenciana és fruit d’uns irresponsables que preferixen passar el matí aplaudint i no treballant pel bé del conjunt de la societat valenciana”, ha considerat.