Recorda que “el reglament de les Corts inclou també en les compareixences de les autoritats i els funcionaris públics competents per raó de la matèria del debat”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat la seua indignació “per la negativa del PP de les Corts a acceptar la compareixença de la delegada del govern a València, com havíem demanat des de Compromís, perquè explicara a la cambra els incidents que s’han produït els darrers mesos entre alguns agents de l’ordre públic i diferents ciutadans, pel simple fet que aquests se’ls han adreçat o els han respost en valencià, tal i com és el seu dret legal. I la demanàvem per a buscar una solució al problema que la ciutadania té dret a parlar-la, però el funcionari estatal no l’obligació”.

Pañella ha denunciat que “des del PP s’han negat a demanar aquesta compareixença sense alegar cap raó, afirmant simplement que un delegat del govern central no té per què donar comptes ni comparèixer davant de les Corts. Però no han justificat aquesta afirmació, i es que no la podien justificar, perquè el reglament de la cambra diu clarament que poden ser citades a comparéixer “les autoritats i els funcionaris públics competents per raó de la matèria objecte del debat”. I si la delegada del govern espanyol a València no és la persona competent per a explicar-li a la cambra les actuacions d’alguns agents de l’ordre públic, que estan a les seues ordres, en relació amb la llengua dels valencians, ja ens explicaran qui és qui hauria de comparéixer”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “el que passa és que, com el PP no té cap argument legal per a justificar aquestes actuacions, s’estima més evitar la compareixença de la delegada, que no podria alegar cap raó que justificara aquests comportaments. Així que han decidit utilitzar el corró de la seua majoria absoluta per a llançar balons fora, fent una interpretació esbiaixada i clarament partidista del contingut del reglament de les Corts”.