El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el discurs del president de la Generalitat Valenciana en el Debat de Política General “es desmunta pel fet de dir que estem millor que l’any passat” malgrat l’augment de l’atur registrat en aqueix període. És més, opina que “amb el que acaba de dir, segurament l’any que ve estarem encara pitjor del que ha promès”.

Així ho ha assenyalat en declaracions als periodistes en els passadissos de les Corts al final de la intervenció del cap del Consell qui, al seu judici, “s’equivoca” amb aqueixa afirmació sobre una millora de la situació del País Valencià que els ha deixat “molt preocupats”. “Fabra s’equivoca”, ha subratllat.

Morera planteja, en aquest sentit, “com pot dir el president de la Generalitat que estem millor que l’any passat quan el nombre d’aturats és superior” i li retrau que “està esgotat i no genera confiança”.

Des de Compromís insisteixen que estan “molt preocupats” pel fet que “davant una Generalitat fallida, que ha incrementat el seu deute i que no genera cap tipus d’actuació per a superar la principal xacra, la desocupació, el president de la Generaliat diga que estem millor que l’any passat”.

EL CONSELL, “INCAPAÇ D’ACTUAR SOBRE L’ATUR”

Morera ha titllat de “estèril” i plagat de “paraules reiteratives” el discurs de Fabra que, en la seua opinió, mostra que “no tenim una Generalitat capaç d’actuar sobre el principal problema dels valencians, que és l’atur”.

Quant a la crida al diàleg efectuada pel cap del Consell, Morera ha replicat a Fabra que “no s’escude en el diàleg per a ocultar la seua gravíssima impotència per a defensar els interessos del poble valencià en matèria de finançament i regeneració democràtica, que actue”, ha recalcat.

En la mateixa línia, li ha traslladat que “no es refugie en un fals diàleg” després d’haver “tombat” totes les iniciatives presentades per Compromís en matèria de regeneració democràtica i millora del finançament que percep el País Valencià.

Morera ha garantit que Compromís “continuarà denunciant els casos de corrupció que afecten de manera molt greu la Generalitat, el Consell i el seu grup parlamentari”, al mateix temps que oferiran “propostes útils per a eixir de la crisi davant un govern que no dóna respostes a les gravíssimes situacions que pateix el poble valencià”.