El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha considerat “inadmissible” que “el Consell del PP haja ajornat fins el 2021 el pagament de la Biblioteca de Vila-real”, i ha posat en dubte “que les raons d’aquesta decisió responguen a qüestions merament econòmiques”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “si el PP governara a hores d’ara l’ajuntament de Vila-real, com ho feia quan es va subscriure el conveni, el Consell trauria diners d’on fora per a pagar-los. Però com la voluntat de la ciutadania els va enviar a l’oposició, ara, curiosament, han descobert que no tenen diners per a pagar el que s’havien compromès a fer, i envien cap a darrere el deute, segurament pensant que, si han d’abandonar el govern el 2015, els que vinguen darrere, que s’apanyen amb les despeses. Sembla allò de “darrere de mi, el diluvi”, una manera molt innoble de llançar balons fora de cara al futur”.

Davant d’aquesta situació, Pañella ha presentat “una pregunta parlamentària al Consell, per a que ens responga “com justifica que vulga allargar 10 anys un deute que hauria d’haver estat ja íntegrament saldat l’any passat” i si “tenen previst replantejar-se aquesta planificació de pagaments, i fer-ho de manera dialogada amb l’ajuntament de Vila-real”, que els ha demanat una rectificació d’aquesta decisió. Imaginem que el Consell del PP ens respondrà amb evasives, com sol fer sempre, però volem que quede constància pública i parlamentària que veiem clarament, darrere d’aquest ajornament, una intencionalitat política evident, amb una marginació manifesta d’aquells ajuntaments que no són del seu mateix color polític. Una marginació que, des de Compromís, considerem inadmissible, perquè es tracta d’una utilització partidista condemnable dels diners públics”.