El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat davant l’imminent anunci de tancament de RTVV per part del Consell que s’ha arribat a l’actual situació, “per la incompetència pública, sobrada i manifesta del PP, dels pitjors governants que ha tingut el País Valencià en tota la seua història”.

Morera ha insistit que la solució “no és dir que es tanca i ja està,la solució ara és demostrar altura política i fer un consens molt ampli, com el que ja vàrem proposar nosaltres en juny de 2012 i que el PP va rebutjar. No podem perdre RTVV i per a no perdre-la, hem de refer-la, negociant la seua viabilitat i escoltant als qui saben, que són els treballadors i la indústria audiovisual valenciana”.

El síndic de Compromís ha insistit que tancar “és la via fàcil, la dels covards i la dels qui no saben gestionar ni solucionar problemes. La vertadera societat civil valenciana ja va proposar en el seu dia un acord, la Declaració de Burjassot, per a donar viabilitat a la nostra RTVV i eixa viabilitat passa per convertir la nostra RTVV en una radiotelevisió pública, indenpendent, transparent, de qualitat, en valencià i en servei al nostre poble”.

Segons Morera, “alguns consellers de Fabra i alguns diputats del PPCV es passen el dia parlant de les senyes d’identitat valenciana, però no fan res quan el Consell amenaça amb acabar amb una senya nostra, que és RTVV, que ha perdut la seua credibilitat i audiència perquè s’ha convertit en un altaveu del govern, quan la seua tasca havia de ser la pluralitat, la independència, la vocació de servei, la proximitat i la promoció de la llengua i la cultura del nostre poble. Malgrat tot això, les valencianes i els valencians necessitem una RTVV sense corrupció, pública, de qualitat i en valencià i fem una crida al trellat i al consens”.