El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha criticat la decisió del govern central de retallar dràsticament les beques Erasmus amb el curs acadèmic en marxa i amb milers d’estudiants realitzant ja este programa en les universitats europees.

Fins al present curs, el Ministeri d’Educació atorgava una beca de 100 euros mensuals a tots els estudiants que participen en el programa Erasmus, esta ajuda s’augmentava en 85 euros mensuals si l’estudiant a més era beneficiari de la beca general del Ministeri.

Ara amb la retallada efectuada pel ministre Wert els joves que estiguen estudiant en l’estranger amb el programa Erasmus només rebran l’ajuda del govern central exclusivament si són beneficiaris de la beca general del Ministeri.

Per a Ferri, “açò deixa en una situació molt complicada a milers de joves que porten ja dos mesos, des de l’inici de curs, estudiant en universitats europees i comptaven, com cada any, amb l’ajuda del ministeri per a poder sufragar les seues despeses mentre estan vivint a l’estranger”.

“Amb esta retallada el Partit Popular va a fer retrocedir en dècades al nostre sistema educatiu, ara, com en el passat, només els estudiants de famílies riques podran permetre’s estudiar en universitats de la resta d’Europa. Es dóna així una passa més cap al sistema elitista en què està transformat el PP la nostra educació”.

El diputat de Compromís ha registrat una pregunta parlamentària en les Corts dirigida a la consellera d’Educació, Maria José Català, per saber que va a fer el seu departament amb l’ajuda complementària que la Generalitat donava als estudiants valencians del programa Erasmus i que encara no ha convocat.

“Només falta que el Consell seguisca el mateix camí que el govern central retallant esta ajuda per a què els nostres estudiants en universitats europees no els quede altra eixida que demanar almoina per a subsistir en la seua estada en l’estranger”, ha conclòs Ferri.