La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha anunciat hui la presentació d’una pregunta a les Corts, amb petició de resposta oral al Ple, per a què la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, explique el sistema adoptat en el seu departament per a començar a demanar perdó per escrit als depenents.

Segons ha transcendit recentment en els mitjans de comunicació, la Conselleria de Benestar Social ha aprovat una ordre per la qual es regula el procediment per a demanar disculpes per carta davant els serveis mal prestats, es per això que Oltra inquireix a la consellera sobre “si les disculpes per escrit aniran acompanyades d’un xec amb els diners que deu a les persones dependents”.

Oltra ha assenyalat que “formulem esta pregunta perquè ens hem fartat de les paraules grandiloqüents d’este govern a qui després no acompanyen els fets. Dir que pensen demanar perdó als depenents des de la Conselleria de Benestar Social és una burla quan la consellera Sánchez Zaplana està prenent diàriament decisions que suposen retallades de drets i retallades d’ajudes a la dependència”.

Per tant, si la consellera vol demanar perdó eixes disculpes han d’anar acompanyades dels diners que se li deuen al sector de la dependència i reparació per a les persones que abans cobraven 400 euros per la seua dependència i ara estan cobrant-ne 20”.

Per a Oltra, “el que ha de fer el govern del PP, en compte de dedicar-se a demanar perdó, és pagar el que deu i tractar conforme als drets que tenen a les persones amb dependència”.