Ferri: “el PP està comprometent la viabilitat del model de comerç de proximitat de la nostra terra”.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui que el govern del PP, a través de la Llei d’acompanyament dels pressupostos per a 2014, ha colat una nova pròrroga a la barra lliure vigent per a construir grans superfícies comercials en territori valencià.

Segons ha assenyalat Ferri, “el PP l’any 2012 eliminà de la Llei del Comerç la majoria de requisits necessaris per a poder posar en marxa grans superfícies de més de 2.500 m2 i fiava la regulació sobre esta matèria a l’elaboració d’un Pla d’Acció Sectorial del Comerç (PASTECOVA) que havia d’estar vigent a principis de 2013”.

“Això suposà que s’iniciava un període de temps en què, fins l’aprovació d’eixe Pla del Comerç, les noves grans superfícies, per a ser autoritzades, només havien de complir amb normes urbanístiques municipals i una genèrica i imprecisa normativa d’Estratègia Territorial autonòmica. D’esta manera, des de l’any 2012 al territori valencià existeix, en la pràctica, barra lliure per a l’obertura de grans superfícies comercials”.

Per a Ferri, “és veu que el PP no tenia prou amb eixe període inicial sense regulació per a la creació de grans superfícies i així l’any passat, també a través de la Llei d’acompanyament, prorrogà la data màxima d’aprovació del PASTECOVA fins l’1 de gener de 2014. Ara comprovem com eixa pròrroga tampoc ha sigut suficient i es torna a ajornar el Pla del Comerç un altre any, fins l’1 de gener de 2015”.

“D’esta manera, amb subterfugis colats en la Llei d’acompanyament, el govern del PP marca una estratègia clara de suport a la creació de grans superfícies, reforçada amb la desregulació d’horaris, i que suposa una estocada als xicotets comerciants, comprometent la viabilitat del model de comerç de proximitat del nostre territori”.