El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, el portaveu adjunt, Juan Ponce, el diputat provincial Emili Altur, alcaldes com Jordi Sebastià (Burjassot) o Tomàs Ferrandis (Xeresa) i regidors de diferents poblacions del País Valencià, entre aquests els de València: Joan Ribó, Consol Castillo i Maria Pilar Soriano, han participat aquest matí en la marxa convocada pels sindicats contra la reforma laboral que vol aplicar el govern central.

A Alacant, la representanció de Compromís ha estat encapçalada per l’alcalde de Muro, Rafa Climent, regidors d’Alcoi, Santa Pola, Petrer i el Campello, com també el secretari local d’Alacant, Natxo Bellido i el representant comarcal de l’Alacantí, Robert Vilaplana.

A Castelló, han estat el diputat provincial, Enric Nomdedéu, la regidora de Castelló Ali Brancal, Mònica Àlvaro (regidora a Vila-real) i el tinent d’alcalde de Betxí, Salva Rius, entre d’altres càrrecs públics.

Morera ha dit que es tracta d’una reforma “molt negativa, perjudicial per als ajuntaments, que vol acabar amb la seua autonomia i que eliminarà serveis municipals bàsics i molt importants, a més de suposar la supressió de milers de llocs de treball. Des de Compromís ens hem oposat, ens oposem i ens oposarem a una reforma injusta, que vol carregar les culpes d’uns governs centrals inútils i incompetents en els nostres ajuntaments, i això no ho anem a consentir”.

El portaveu de Compromís ha lamentat l’absència de regidors del PP, “que diu el contrari del que pensa o el que fa i la realitat és que el PP vol acabar amb l’autonomia dels ajuntaments i vol reforçar institucions que han de desaparéixer, com ara les diputacions provincials”.

Morera ha manifestat “el total suport de la coalició als alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores que treballen de valent tots els dies de l’any pels seus ciutadans, com també ho fan funcionaris, personal laboral i tècnics en general. No podem fer passes arrere i demanem major inversió en els nostres ajuntaments, perquè gràcies als serveis municipals, milers de famílies en situació d’emergència són ateses com cal”.