El diputat de Compromís pregunta al conseller Castellano què passa amb els diners que deu a la Federació d’Entitats Musicals i per què volen deixar de dependre d’ell.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “el Consell del PP, per una banda s’omple la boca dient que recolza la candidatura de les Bandes de Música per a ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat, però per l’altra els deu, només a les bandes de les comarques de Castelló, més de 6 milions d’euros, no ja dels pressupostos d’enguany, sinó també dels del 2012. I les dues realitats a l’hora donen una lamentable impressió d’hipocresia”.

Pañella ha anunciat que “davant d’aquesta situació, li he presentat una pregunta parlamentària al conseller de Governació, Serafín Castellano, per saber què passa amb eixos diners que continua devent a les Bandes, en concepte d’ajudes a les escoles de música i a les d’educands, per a la compra d‘instruments i per a la campanya d’intercanvis. Volem que ens explique si troba compatibles les paraules rimbombants de suport a la seua declaració com a Patrimoni Immaterial amb aquest incompliment de les obligacions del seu departament cap a les bandes. I, al mateix temps, li pregunte quina opinió li mereix el fet que aquestes bandes li hagen demanat al president de la Generalitat deixar d’estar sota la seua competència per tornar a dependre de la Conselleria d’Educació i Cultura; i és que aquesta petició demostra que el món de les bandes està descontent, i amb raó, de la seua gestió”.

El diputat de Compromís ha reiterat “la nostra convicció, que hem defensat moltes vegades, de la gran importància de tot el moviment de les bandes de música, que implica milers de persones en totes les nostres comarques, i que a més és una de les més importants aportacions valencianes a la cultura europea. Però des del PP mantenen contínuament amb ell fortes tensions, pels reiterats impagaments de les subvencions a que tenen dret i, en general, pel menyspreu que mantenen cap a les seues demandes i reivindicacions. És un menyspreu que només fan com que disminueix quan s’acosten períodes electorals, però després, passades les eleccions, tornen a oblidar-les i a deixar les bandes novament sumides en la marginació”.