La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, va demanar al Consell, per mitjà d’una pregunta escrita, que informara si és certa eixa informació.

Durant el judici entre l’empresa pública Aeropuerto de Castelló AEROCAS i Concesiones Aeroportuarias, CONAER, en juny passat, l’advocat de Conaer va revelar en el judici que la famosa escultura de l’artista Juan Ripollés, inspirada en Carlos Fabra, hauria tornat a provocar costos després dels 300.000 euros que s’havia pagat a l’artífex.

Segons aquella declaració, en març de 2013 la Generalitat va tornar a contractar a CONAER per a realitzar obres de fonamentació, per tant, sempre segons aquesta font, el cost real de l’escultura seria més d’un 10% superior al pensat inicialment.

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, va demanar al Consell, per mitjà d’una pregunta escrita, que informara si és certa eixa informació, saber quin cost hauria tingut eixa cimentació, qui hauria sufragat eixe cost, el motiu pel qual s’hauria necessitat d’eixa actuació tan poc de temps després de la instal·lació, i saber quin tipus d’assegurança té eixa escultura.

La resposta que dóna ara el Conseller d’Economia es limita a dir que la fonamentació de l’escultura es va realitzar en 2011, i que no s’ha tornat a contractar a la UTE per fer cap modificació de la mateixa; s’entén que de la fonamentació. Per tant, quede el dubte de si la resposta es dóna des d’un prisma excessivament tècnic per evitar donar dades concretes; és a dir, si la versió de CONAER de la fonamentació de l’estàtua, podria entendre’s com a qualsevol tipus d’obra en la base i assentament de la mateixa que no fóra tècnicament una fonamentació, i per eixa des del Consell no volen respondre.

Des de Compromís es va a reformular la pregunta, incidint en qualsevol tipus d’actuació en l’estàtua de Ripollés que haja pogut ocasionar algun cost. Segons el coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet, “no té cap sentit que l’advocada de CONAER parle d’un cost de 36.000 euros per contractar a eixa UTE i el Consell no done resposta, a CONEAR, que continuava litigant i demanant més diners a Aerocas, tampoc li beneficiava explicar que hauria cobrat 36.000 euros de més no previstos, per tant, ací algú o menteix, o no diu la veritat, i és greu que s’haja pogut produir un sobrecost de 36.000 en la més polèmica de les estàtues de Castelló, no saben si va ser fonamentació, cimentació o tècnicament el què, però algo sembla va ser.”