El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat unes preguntes perquè el Consell explique la despesa de l’acte propagandístic del president, i al qual no ha participat la majoria de partits, sindicats, entitats cíviques i socials o les universitats valencianes.

Segons Morera, “el PPCV ha demostrat per activa i per passiva que no vol acords ni consensos i ara volen que anem de palmeros a un acte inventat des del Palau de la Generalitat per a reforçar la imatge de Fabra. Eixe no és el camí. Quan el PPCV va decidir, unilateralment, retirar la reforma de l’estatut del debat del Congrés, va acabar amb tots els consensos possibles perquè sí que volíem la resta de grups una clàusula que millorara la inversió territorialitzada de l’estat a casa nostra, i ara que el PP mana a Madrid, el PP valencià es nega a prendre d’una forma seriosa eixa reivindicació”.

El portaveu de Compromís ha assenyalat que l’acte de hui, “entre invitacions, publicitat institucional, il·luminació, so, presentadores, convidats i altres despeses, l’acte partidista tindrà una factura bastant elevada, la qual cosa no ens sembla correcta. Si Fabra i el seu partit volen reforçar la imatge del president amb actes públics, que els organitze el PP, que de segur que trobaran qui els pague, però que deixen els diners públics per a coses més serioses i més necessàries per a la societat valenciana, més encara en la situació d’emergència que viuen moltes famílies per culpa de les nefastes polítiques de balafiament del PPCV”.