El diputat de Compromís denuncia que “la conselleria deu 14 mesos a tres centres assistencials, un deute que afecta prop de cent treballadors”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat que “tres cents usuaris de centres públics per a persones majors i dependents de les comarques de Castelló corren un greu perill de deixar de ser atesos per culpa del deute que la conselleria de Benestar Social manté amb aquests centres. La raó és que els impagaments de la conselleria pugen ja a 3’8 milions d’euros, que és la quantitat corresponent a 14 mensualitats”.

Pañella ha explicat que “es tracta del centre de Sogorb, de la Pineda de Castelló i de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real, i aquesta situació afecta prop d’un centenar de treballadors. De fet, l’Associació Valenciana d’Empreses de Gestió de Residències Públiques adverteix que aquests centres de la xarxa pública de Castelló que atén majors i dependents podrien deixar de ser operatius dins dels pròxims mesos, a causa de la impossibilitat de pagar salaris i despeses de funcionament”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís li ha preguntat a la consellera “si considera normal un retard de 14 mesos en els pagaments deguts a aquests centres”, “quines gestions estan fent per a evitar el seu tancament” i “en quin termini faran efectives aquestes quantitats que deuen”.

Pañella ha insistit “una vegada més, en l’exigència que les diferents conselleries facen públic l’estat dels seus deutes, dels quals per ara els grups de l’oposició hem d’assabentar-nos per les reclamacions que ens fan arribar les persones i entitats afectades” i ha insistit també “en la necessitat d’aprovació d’un calendari real de pagaments, per a que els interessats puguen saber amb certesa quan cobraran, i puguen fer així previsions a partir d’aquestes dates”.