La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha afirmat hui que “és una vertadera llàstima que el grup popular haja rebutjat la proposta de desenvolupar una regió aeroportuària sostenible en l’entorn de l’aeròdrom de l’Altet, atès els beneficis que esta iniciativa tindria per al municipi i per a les ciutats veïnes”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després de la Comissió d’Obres Públiques que s’ha celebrat hui a Les Corts en les que s’ha debatut la Proposició No de Llei de Compromís sobre la posada en marxa d’esta proposta de sostenibilitat ambiental, social i econòmica per a l’entorn de l’aeroport de l’Altet que ha realitzat Proyecto DUNASS.

Per a la diputada de Compromís, “en esta proposta demanàvem que les Corts Valencianes instaren al Consell a establir els contactes oportuns amb el Ministeri de Foment, AENA i l’Ajuntament d’Elx per proposar el desenvolupament d’esta regió aeroportuària, però el grup popular s’ha negat fins i tot a que s’establisca este diàleg entre les entitats afectades”.

“La postura del grup popular demostra un evident menyspreu als habitants de pedanies com Torrellano, l’Altet i Els Balsars que pateixen l’impacte acústic, mediambiental i social de tenir un aeroport ubicat a curta distància i es mereixen que l’aeròdrom revertisca en una millora de l’entorn on es troba”, ha destacat.

Mireia Mollà ha indicat que “esta interessant i necessària proposta realitzada per un grup de joves de l’Altet suposava garantir una relació positiva entre l’aeroport i la ciutadania i proporcionar a l’aeròdrom una estratègia que el permetera convertir-se en el primer amb estes característiques a tota Europa, amb el que això suposa en termes turístics, socials i mediambientals”.

“Malauradament el grup popular a Les Corts ha optat per la mateixa postura que l’equip de govern del PP a Elx, ignorant així la iniciativa i els seus impulsors, que lluny de comptar amb el reconeixement de les administracions pel seu treball, són menyspreats i, fins i tot, censurats, com ja ha demostrat l’alcaldessa, Mercedes Alonso”, ha destacat.

Mollà ha apuntat que “tanmateix, des de Compromís seguirem apostant per esta proposta i presentant les mesures necessàries per fer de l’entorn de l’Altet un lloc més habitable, més net i més humà”.