Amb aquest acte, presentat pel seu portaveu municipal, Emili Altur, Compromís ha volgut sumar-se a les jornades en defensa de l’ensenyament públic que s’estan realitzant aquests dies, sentant a la taula a la Presidenta de l’AMPA del CEIP Sant Joan de Ribera, a un Diputat a les Corts Valencianes i a una membre del Comité de Vaga de l’Assemblea de Docents de les Illes Balers.
La taula redona l’ha encetat Teresa Jordan, Presidenta de l’AMPA del CEIP Sant Joan de Ribera, explicant que aquest centre va ser construit al 1958, ja en 1986 es va determinar que no reunia condicions estructurals segures i el centre es quedava obsolet en comparació amb els nous centres que es construien i les equipacions que s’exigien legalment. Després d’haver patit l’ensorrament de les dues torretes i l’incendi del quadre elèctric, i quan les aules d’infantil de tres anys no cabien físicament en el centre, la Conselleria decidí al 2004 obrir un expedient de reposició que contava amb finançament europeu, “d’ençà, ha afegit Teresa Jordan, “la lluita de l’AMPA ha estat que es materialitze dit expedient que va ser conclós el 2010, hores d’ara, no s’ha construit el nou centre, i a més a més som pioners a tot el País Valencià per ser el primer col·legi dividit en tres centres distints. Malgrat tot, l’AMPA no deixa ni un sols dia de reclamar allò que és just i bo pel poble de Burjassot”.
Fran Ferri, Diputat de Compromís a les Corts Valencianes i Secretari General del BLOC Jove ha ha afegit “que quan parle de l’ensenyament públic no ho faig des de lluny sinó des de l’estima i el reconeixement al treball i la faena de milers de professionals. I des de l’agraïment personal. Gràcies a l’ensenyament públic molts joves, sense importar els diners que guanyaven els nostres pares o mares, hem aconseguit formar-nos com a persones, com a professionals, com a ciutadans. El que no podem permetre és que es carreguen la igualtat, que es carreguen la nostra llengua, que es carreguen el futur de les pròximes generacions. No ho podem permetre i no ho anem a permetre”.
Per últim, Laura Calafell, membre del Comité de Vaga de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, ha tancat la taula redona resumint els esdeveniments que s’han produït a les Illes i que els ha abocat a la vaga indefinida, centrant-se en que ha ocorregut des del canvi de govern a les Balears, ara fa dos anys i mig, amb el retorn del PP de la mà de Bauzà, quins són els atacs que han sofert, emmarcant-ho dins la política educativa a tot l’Estat Espanyol amb la LOMQE i ha fet menció al Decret del Tractament Integral de Llengües. Calafell ha explicat quines son, des del seu punt de vista, les claus de l’èxit de la vaga indefinida, ja que han aconsseguit la unió de tota la comunitat educativa, malgrat les oïdes sordes que ha fet la Conselleria, que s’ha carregat el procés negociador.
Laura Calafell replegarà diumenge, dins els actes de l’APLEC del Puig, el premi BLOC d’Honor en nom del col·lectiu de professores i professors de les Illes Balears, conjuntament amb l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J).