El PP ha rebutjat en la comissió d’Economia de les Corts Valencianes instar al Consell a demanar la reunió urgent del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per a tractar en profunditat el canvi de model de finançament autonòmic.

La iniciativa, presentada per Compromís, també sol·licitava respectar les postures aprovades per unanimitat en seu parlamentària respecte a aquest canvi del model i al deute històric que manté el Govern amb el País Valencià i reivindicar que el canvi siga efectiu pera l’exercici 2013.

A pesar que la comissió s’ha suspès diversos minuts perquè els grups tractaren d’arribar a un acord, aquest no ha estat possible i la iniciativa de Compromís ha estat rebutjada amb els únics vots del PP.

Mireia Mollà ha explicat que el que planteja el seu grup és el desenvolupament del segon punt de la proposició que els populars defensaran demà, en el qual s’insta al Consell al fet que iniciar “el model de revisió” d’aqueix model.

“On es fa açò?”, s’ha preguntat Mollà, per a qui el PP i el Govern estan tractant de retardar un fet “inevitable” que des del País Valencià es porta reclamant molt de temps i que “no pot esperar més”, i ha acusat al Consell i l’Executiu central de mantenir una actitud “covarda”.

Per a Mollà, parlar que és necessari esperar a una millora de l’economia per a revisar el finançament autonòmic és “tirar pilotes fóra” perquè el model, al seu judici, “ha de ser igual quan hi ha una quantitat X que quan hi ha X menys un”.