El grup parlamentari Compromís ha registrat hui en Les Corts Valencianes la seua esmena a la totalitat al Projecte de Pressupostos de la Generalitat per a 2014.

L’esmena de Compromís sol·licita la retirada dels Projecte de Pressupostos perquè “es tracta d’un projecte que no afronta les greus dificultats que estem patint els valencians i valencianes, i que tenen el seu reflex en les xifres d’aturats, la pèrdua del teixit productiu i la nul·la reactivació econòmica, el deteriorament dels serveis públics, els impagaments, l’abandonament dels sectors de dependència i atenció social, l’augment dels índex de pobresa severa i les retallades massives”.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Mireia Mollà, “estos pressupostos del govern del PP aprofundeixen en unes polítiques que primen el control del dèficit sobre l’atenció a les persones, i assumeixen el cost d’un deute que considerem d’usura i del que posem en dubte la seua legalitat”.

“A més, estos comptes ignoren la necessària i justa reforma del finançament autonòmic i enganyen respecte els ingressos pressupostats alhora que no afronten una responsable reforma de les polítiques fiscals”.

Mollà denuncia que “este projecte de pressupostos va en la línia del desgovern al que el Partit Popular està sumint a les institucions de la Generalitat, sotmetent els interessos dels valencians als dictats del Govern de l’Estat, abandonant el nostre autogovern i atacant els serveis que ens són propis. A la vegada emparen els nombrosos casos de corrupció que afecten les institucions valencianes i que han saquejat els nostres recursos públics amb la qual cosa s’agreuja el clima de desconfiança en l’àmbit social, econòmic i polític”.