M. Àlvaro: “Si el suposat corruptor de Blasco pretén tirar de la manta, podria també aclarir possibles llaços de la trama amb Castelló”

 

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro ha reclamat l’empresari Augusto César Tauroni, el conegut com a suposat corruptor de l’ex conseller Rafael Blasco, que aclarisca les possibles connexions entre la Diputació de Castelló i el cas Cooperació en l’època de Carlos Fabra. La diputada vila-realense ha fet aquestes manifestacions després que s’haja conegut que Tauroni ha presentat un escrit al jutjat d’Instrucció 21 de València en el qual demana comparèixer voluntàriament en relació a les dues peces del cas Cooperació que continuen obertes.


“Tal i com púbica la premsa hui, Tauroni va presentar recentment una petició de compareixença per a prestar declaració sobre els fets investigats en el cas Cooperació. Per açò, davant la possibilitat que aquesta decisió de Tauroni puga deure’s al seu interès per tirar de la manta, des de Compromís instem Tauroni a que aclarisca si va haver-hi una suposada connexió del Cas Blasco amb la Diputació de Castelló en l’època de Fabra”, ha afirmat Álvaro.

 

La diputada de Compromís a les Corts, que ja va realitzar una extensa petició de documentació en el parlament valencià després de les peticions de presó per a les ONG del cas Blasco, ha recordat que “una de les ONG impulsades per un dels investigats, Germán Fernández, era ‘Amb tu Colòmbia’, una organització que a més a més va ser la beneficiària dels fons de la Correguda de la Beneficència, impulsada per Carlos Fabra en 2010. Diputació va destinar els fons, 49.849 euros, en teoria a accions solidàries, però els diners van acabar usant-se per a adquirir una casa”.

 

A més a més, la correguda de la Beneficència va deixar de celebrar-se després de les denúncies de Compromís per l’opac sistema de repartiment d’entrades dels responsables de la Diputació, la falta de justificació dels pagaments i l’estrany procés administratiu pel qual part dels fons de Cooperació de la Diputació s’acabaven destinant a pagar entrades de corregudes de bous i no a les actuacions previstes per la corporació. “Encara que finalment es va arxivar aquesta última causa, perquè no es va apreciar il·lícit penal, el jutjat sí que va admetre en la seua fallada que la pràctica de Diputació en el repartiment d’entrades sense justificant era ‘temerària’ entre administracions”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.