El diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Josep Nadal,  ha demanat per registre d’entrada una còpia de l’informe elaborat per la Direcció General de l’Alta Inspecció Sanitària que revela sobrecostos en la facturació d’urgències de l’àrea sanitària de Dénia, i còpia de l’informe elaborat per la Viceintervenció General de Control Financer de la Generalitat sobre la gestió de Marina Salut entre 2009 i 2013. “Aquestos dos informes, dels quals vam tindre notícia en premsa fa uns dies, alertaven de sobrecostos, irregularitats i d’un descontrol continuat en la gestió econòmica de Marina Salut”, ha assenyalat.

 

Segons Nadal, “volem tindre accés directe als informes per a poder estudiar-los. Però segons el que hem pogut llegir en premsa, es tractaria de pràctiques molt greus. En un d’ells s’assegura que Marina Salut havia unflat els seus ingressos en 806 casos d’urgències, facturats com a servei hospitalari i d’atenció primària al mateix temps. I en l’altre, s’eleva a 107 milions d’euros la xifra que Marina Salut deu a la Generalitat, deixant l’empresa amb fallida tècnica”.

 

“Pensem que, a la vista d’aquestes informacions, la Conselleria de Salut Universal no hauria de perdre ni un minut més i hauria d’emprendre accions legals contra els directius de Marina Salut que han provocat aquest desastre, i també contra els responsables de la Conselleria en l’etapa del Partit Popular per deixadesa de funcions i eventuals responsabilitats penals en accions delictives”.

 

“Demanem a més que l’actual  Conselleria continue amb el seu treball d’inspecció i que aquesta s’estenga a tots els anys en què la gestió ha estat privatitzada i que abastisca totes les seccions de la sanitat comarcal”.

 

“Des de Compromís, a més a més, considerem que la xifra de 107 milions d’euros que la concessionària deu a la Generalitat és un matalàs econòmic suficient per a mamprendre, d’una vegada per totes, la reversió de la sanitat de la comarca. Demanem celeritat i demanem un full de ruta calendaritzat per tal d’informar amb total transparència la població. A aquesta xifra cal sumar també el cost de la construcció dels centres de salut de Dénia, Calp i Pedreguer, als que l’empresa s’havia compromès i està obligada a assumir”.

 

“I a tot això cal afegir que Marina Salut està a la cua de tot el País Valencià en personal mèdic i llits hospitalaris per habitant. Totes aquestes informacions reforcen la nostra línia de pensar que l’única raó de privatitzar la gestió de la sanitat era mercantilitzar la salut de les persones i guanyar diners com siga, sense cap escrúpol”, ha conclòs el diputat Josep Nadal.