La síndica adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, considera que “Moliner s’ha equivocat per fer un ús partidista de la Diputació, per polititzar un acte dedicat a la igualtat i per no buscar a una política de consens que siga de veritat un referent per a totes les dones, i no només per les que tenen carnet del PP”

“Almenys podria haver tingut la decència de convidar Bonig pel fet de ser diputada autonòmica i no per presidir el partit on tots dos militen”

“El president de la Diputació, Javier Moliner, sembla que vol superar al seu antecessor, Carlos Fabra, en l’ús partidista de la Diputació de Castelló, però el més greu és que ho faça precisament en un acte dedicat a la igualtat de les dones amb motiu del 8 de Març”. Així de contundent s’ha manifestat la síndica adjunta de Compromís a les Corts i responsable d’Assumptes Socials, Mônica Àlvaro, qui ha secundat les crítiques del portaveu de Compromís en la Diputació, Xavier Trenco, per l’“error intolerable de Moliner”.

Àlvaro ha assenyalat que “la decisió de Moliner de situar a la presidenta del PP, Isabel Bonig, com a cap de cartell de l’acte del Dia Internacional de les Dones organitzat per la Diputació Provincial és injustificable”. Segons Àlvaro, representa “una politització flagrant d’un acte que hauria de servir per lluitar per la igualtat, un ús partidista d’una institució com la Diputació, que hauria de representar als Ajuntaments de tots els colors polítics i un menyspreu a nombroses dones de Castelló que, independentment del seu color polític, sí s’han convertit en referents de polítiques de consens”.

Sota l’epígraf “Dones” està previst que un grup de dones de tots els àmbits comparteixin els seus assoliments “dins dels diferents camps en els quals estan treballant”, segons consta literalment en la invitació que s’ha remès als grups polítics de la Diputació. “Aquest grup de dones està encapçalat per Isabel Bonig, en qualitat de ‘política i advocada espanyola’ i ‘presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana’, segons es pot llegir en la invitació.

En aquest sentit, Alvaro ha subratllat que “Moliner, com a mínim haguera pogut tenir la decència de convidar Bonig com a diputada autonòmica, i no com a presidenta del partit en el qual tots dos militen i que, a més, té el demèrit de tenir entre els seus alts càrrecs la major llista d’imputats, processaments o condemnats de la història de la política a la Comunitat”. A més, afegeix Àlvaro, “que entre els mèrits de Bonig per al reconeixement de la Diputació no figura ja ni el fet de ser castellonenca, ja que fa temps que va traslladar la seua residència a València per dedicar-se als quefers del PP”.

Per tots aquests motius, la diputada de Compromís insta a Moliner a “rectificar i a buscar una persona de consens que puga representar a les dones polítiques” i li recorda que “ara, gràcies a les apostes per la igualtat de les forces polítiques progressistes té a la seua disposició més polítiques amb càrrecs institucionals de la història com a alcaldesses…. Que almenys podrien representar no només a un partit sinó a una institució”.