La diputada de Compromís en les Corts, Belén Bachero, ha preguntat hui en el ple al conseller d’Educació, Vicent Marzà, sobre la situació de l’empresa pública CIEGSA, de construcció d’infraestructures escolars.

 

Segons Bachero, “el cas de CIEGSA és un clar exemple de com s’enfonsa una entitat pública des de dins, pràctica que el PP ha dut a terme mentre ha governat. I el conseller Marzà ho ha dit molt clar quan ha mencionat l’escorcoll que va fer la Policia Nacional la setmana passada, mostra de tot el desgavell que hi ha i de tot el que encara ha d’eixir a la llum de l’etapa del malbaratament del PP”.

 

“Ens trobem davant una caixa de Pandora, CIEGSA, que ha de ser oberta amb molta cura. És una empresa pública, o el que queda d’ella, a la qual el PP ha ferit de mort, deixant-la agonitzar immersa en la seua liquidació, amb visites de la policia i un informe jurídic de l’Advocacia de la Generalitat que limita a la Conselleria per a fer-li més encàrrecs de nous col·legis”.

 

“Volem saber, volem conèixer, volem que d’una vegada per totes la transparència arribe a CIEGSA. Que isca a la llum i que des d’Educació s’explique a tota la comunitat educativa on estan, a quines empreses han anat a parar i en què s’han gastat els diners que eren per a fer eixos col·legis que mai arribaren a construir-se. Diners que en 2013 serviren d’excusa a l’ex president Fabra per a tancar la ràdio i televisió públiques”.

 

“És el moment d’obrir la caixa de Pandora, és el moment que Educació done a conèixer l’herència enverinada que el PP ha deixat al Govern del Botànic en aquesta conselleria i en CIEGSA. Cal revertir la situació i estem segurs que el temps i la veritat posen llum en la foscor de tants anys de desgovern i de caos dels anteriors ocupants de la Generalitat”, ha conclòs Belén Bachero.