El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la gestió del tancament de RTVV “demostra la més absoluta incompetència del Consell. Primer, pel fet del tancament en si, i ara per tot el que ens està costant a les valencianes i els valencians. S’està pagant per tindre una RTVV tancada i ara, damunt, el govern de Fabra trau a licitació un contracte per a la vigilància de les instal·lacions per un import d’1,8 milions d’euros, una tasca que podria fer perfectament la policia autonòmica per tal que no ens costara diners”.

Segons ha recordat Morera, “una de les funcions de la policia valenciana és la custòdia dels edificis públics, i com a edifici públic que és el de RTVV, i amb la situació de deute, d’impagaments, d’insolvència que té la Generalitat, caldria posar els recursos públics existents en funcionament i no malbaratar els recursos insuficients que tenim i fer una licitació d’1,8 milions és un malbaratament en tota regla, que du impresa la marca del PP”.

El síndic de Compromís considera que emprar 1,8 milions per a la vigilància d’un any “és una barbaritat i fa sospitar que el Consell de Fabra, molt donat a gastar en coses que no toca, està fent algun regal. Advertim al govern valencià que anem a estar molt vigilants en tot el procés i anem a investigar a fons a qui guanye la licitació d’eixe contracte que ens sembla una barbaritat i que es pot fer amb recursos públics i sense que ens coste més diners”, segons Morera.

L’anunci de la licitació del contracte de seguretat s’ha fet públic hui al diari oficial de la Generalitat, just el dia que s’estan enviant els burofax d’acomiadament dels treballadors i treballadores de RTVV.

Morera ha insistit que el tancament de la radiotelevisió pública valenciana “està costant moltíssim més que mantenir-la en funcionament dos anys, tal com han demostrat amb dades els professionals i que els fets també demostren com és necessària una radiotelevisió pública i per això s’ha tornat a obrir a Grècia, mentre que ací el PP la manté tancada”.