Àlvaro lamenta que el ministre no haja fet referència a l’accessibilitat dels futurs serveis i li recorda l’“obligació de complir la legislació” al respecte.

“Esperem que l’engegada dels trens al Maestrat complisquen els terminis previstos i no passe com amb l’AVE a Castelló, encara pendent”.

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, ha mostrat la seua satisfacció per l’anunci del Ministeri de Foment d’incrementar el Servei de trens de Rodalia cap al Maestrat, “una reclamació històrica de la societat castellonenca que ha sigut eix de l’acció política de Compromís, tant a nivell municipal, com a nivell provincial, autonòmic i estatal”.

No obstant això, ha manifestat que “l’anunci, ara com ara no deixa de ser només açò, un anunci”. Per això ha anunciat que “Compromís, com ha vingut fent tots aquests anys, seguirà reclamant i reivindicant la seua engegada fins al dia que entren en funcionament”.

En aquest sentit, la responsable de Compromís ha subratllat que “De la Serna ha demostrat, fins al moment, que els seus anuncis tenen molt poca fiabilitat, ja que el més que anunciat AVE a Castelló encara segueix sense arribar malgrat el reiterat les reiterades dates que han vingut donant des del Ministeri”.

Per això, ha manifestat els seus dubtes respecte que, tal com s’ha anunciat, a l’abril, després de signar-se l’acord, estiguen en funcionament els trens cap al Maestrat. “La ciutadania castellonenca està patint les conseqüències d’una desídia històrica de Foment cap a les nostres comarques, per això, qualsevol possible incompliment de l’anunci seria totalment intolerable”.

Així mateix, la també responsable de Compromís a les Corts de polítiques socials per a les comarques de Castelló ha lamentat que “en l’allau de declaracions públiques del ministre respecte a l’engegada del servei al Maestrat tornara a oblidar, per enèsima vegada, qualsevol referència a la accessibilitat”.

Per això, Àlvaro ha recordat al ministre la legislació en vigor que estableix l’obligatorietat de l’accessibilitat universal per a aquests mitjans de transport públics.

“A Castelló hem esperat dècades per a escoltar el compromís de posada en funcionament dels trens al Maestrat, per açò confiem que el servei, quan estiga en marxa, compte amb tots els sistemes d’accessibilitat necessaris per a prestar un servei adequat per a tota la ciutadania”.